Do gabinetu zgłosiła się mam z 9-letnim chłopcem.

Dziecko cierpiało na bóle głowy i brzucha, biegunki zamiennie z zaparciami, stany podgorączkowe do 37 st. C niewiadomego pochodzenia.

Dziecko od pewnego czasu było na diecie z wykluczeniem glutenu, pszenicy, mleka, wszelkich cukrów prostych oraz mięsa i nabiału. Jednak jego problem nie ustawał, wydawał się nie być z tym związany.

Wykonana diagnostyka biorezonansowa pokazała obciążenie metalem ciężkim, jakim jest „złoto”.

Pojedyncza sesja odczulająca i eliminacja tego obciążenia uwolniła dziecko od wszelkich dolegliwości. Mama obecnie sprawdza powiązania żywieniowe z obecnym stanem dziecka i podaje mu w odstępach odstawione wcześniej produkty, tj. kakao na mleku krowim, białą bułkę z nutellą, czekoladę i żadne z tych produktów nie wywołują wcześniejszych objawów.

Mgr Anna Pater
dietetyk-diagnosta